Sunday, May 16, 2010

O biserica mica de-as avea

Sa incepem asa: o tara in criza, reduceri bugetare, bani ioc...

Solutia data de un actor important al patriei noastre:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7265852-patriarhia-romana-pentru-depasi-criza-economica-trebuie-continuate-lucrarile-biserici.htm

Adica biserica ortodoxa ne aduce cea mai la indemana solutie. Un proiectel de genul:
http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_People%E2%80%99s_Salvation_Cathedral (in engleza articolul e mai complet, dar putinii cititori ai acestei fituici virtuale nu cred ca au probleme in a intelege aceasta limba :)) )
e menit sa ne "salveze" si sufletele, dar mai ales situatia financiara a patriei noastre scumpe si dragi.

La acest mastodont al arhitecturii si megalodont (http://en.wikipedia.org/wiki/Megalodon) al finantelor, statul care nu are bani de: pensii, drumuri, cai ferate, etc. ar urma sa contribuie cu un mizilic de 200.000.000€. O nimica toata, nu?

Il dispretuiesc sincer pe incapabilul ala de Cernea dar in privinta asta ii dau dreptate: el a argumentat ca aceasta finantare guvernamentala a Mallului Credintei ar fi discriminatorie. Si eu sugerez sa se faca pentru cei 6% catolici, o catedrala in stil gotic, apoi pentru 5% neoprotestanti o o biserica moderna de-a lor, apoi sa nu-i uitam si pe musulmani, evrei, unitarieni, luterani, Baha'i (sa va binecuvanteze Bahá'u'lláh), zoroastrieni, etc.

Nu sunt de acord cu o religie de stat, unde biserica are un mare cuvant de spus in gestiunea statului. Mi-ar face placere ca toate bisericile sa se autofinanteze din daniile credinciosilor. Nu sa suga bani de la guvern.

Cu 200.000.000 eurococo s-ar face un spital "state of the art" unde sa se trateze aceste boli curabile in lumea civilizata dar terminale in Ro. (leucemie, limfom Hodgkin, transplanturi de celule stem, etc.). Si nu numai in Bucuresti, ci si in Iasi, Cluj, Timisoara, Mures, Craiova. Asta ar fi o adevarata dovada de iubire a natiunii oferita de "biserica nationala" (cum se pretind ei).

No comments:

Post a Comment