Sunday, May 9, 2010

Pauzele lungi si dese

...uneori fac bine.
Am decis sa reincep "blogareala" dupa ce am intrerupt-o asa abrupt dintr-o sumedenie de motive.

Bineinteles ca postul meu de azi e legat de politica.
A venit FMI-ul si astia (guvernul) au bagat-o pe maneca si, no, au trebuit sa taie ceva. Si evident ca le-au dat un sut in coaie la bugetari (meritau si dublu - am niste experiente "interesante" cu functionarii CJAS Timis la finalul carora i-am urat unei pizde care consuma de-a pula oxigenu' pe-acolo sa fie data afara) si la pensionari (mama nu o merita, da o fosila de ofiter securist cu 3500 RON pensie, pe deasupra si iesit la pensie undeva prin anii 70).

Bun, reactia opozitiei (ma rog cat pot ei sa scoata ceva coerent) a meritat tot efortul depus sa o calmez si sa o consolez pe mama:
- Ochi de Peste a inceput sa turuie ca aia de isi turau Daciile in fata blocului. M-am uitat, am ascultat cu atentie (de obicei inteleg ce mi se spune) dar nu am inteles nimic dupa doua minute si am schimbat. Copilul asta e ca staniolu' dupa ce ai mancat ciocolata din el. Aspectuos si gaunos.
- Geoana.

(da, chiar nu am ce zice de asta)

Amu toaca Antena 3 in Background, ii un putoi care nu stie sa se exprime, vorbeste ragatana aia de balta cu "da~" si "pa~". In fine, avea ceva mustata lasata anume ca sa il lase chelnerii si pe el sa bea o bere.
Apoi am crezut ca s-a inventat si "teleolfactiunea". A inceput sa puta a naftalina. si cand-colo, cine era? Spagaton...Da, da, ala cu Dracula Parc si alte tepe de astea de stat...Aia mai tineri poate nu au norocul sa il cunoasca.
Astia erau marii specialisti a lu' Hazna TV.

Sa va zic io ce masuri as lua?
1. Bugetari (cu exceptie, profi, medici, Politie, Armata)
- redus personal cu 50% scurt
- la o saptamana dupa, reduse salariile la 50%. Asa ii motivezi sa mearga in privat sa lucreze si ei, o data in viata.
- apoi, dupa vreo inca trei luni, faci concurs pe fiecare post, readucand salariul la normal.
Atunci sa vezi ce corp functionaresc mic si eficient vom avea.
2. Pensionari?
- Clar, cat a contribuit, atata va primi. Nu tu pensii speciale, povesti cu pesti.

No comments:

Post a Comment